Kiitos kaikille demokratian toteuttamisesta!

Kaikki vaaleissa äänestäneet, mukana olleet ehdokkaat ja taustajoukot sekä demokratiaa edistämään pyrkineet mediat ansaitsevat suurkiitokset. Jos jollakin on tullut yksittäisissä vaaleissa este äänestää, älä lopeta tähän, vaan tule seuraavissa vaaleissa mukaan.

Medioista kehun paikallislehteä ja Yleä. Akaan Seutu takasi kaikille mahdollisuuden näkyä edes vähän vaalikoneensa avulla. On sillä tietenkin myös myynnin tarve ollessaan yritys. Mutta politiikkaan se yrittää puuttua vain niin, että Akaan väki saa tietoa ja kiinnostuu. Mainostamiseen käytössä olleissa rahoissa näkyy kyllä olleen suuret erot eri puolueiden ja ehdokkaiden kesken. Itse tarvitsin lehden ja Ylen nettialustoja, koska en ole somessa – ehkä vihdoin on aloitettava, kun äänestäjät ovat luottaneet minuun haluten varmasti yhteydenpitomahdollisuuksia.

Yle on todella perusteellinen tehdessään vaalisivujaan ja mahdollistaen kaikkien esillä olon ilmaiseksi. Tosin aina on muistettava: nettiyhteys ja päätelaite eivät ole ilmaisia, vaikka usein harhaudutaan puhumaan netistä ilmaisena tietolähteenä. On muuten kurjaa, että valtakunnan politiikassa jotkin puolueet ovat Yleä vastaan ja haluavat senkin toiminnan yksityisille markkinoille kaikesta vaikkapa Pikku kakkosen laadukkuudesta ja suomalaisuudesta huolimatta.

Myös onnittelut kaikille mukana olleille! Demarit tekivät laajalla ehdokaslistallaan äänestäjälle mahdolliseksi ottaa kantaa, mikä näkyy. Vihreillä on Akaassa suuri nousu heidän valtakunnalliselle tasolleen. Oma rakas Akaan Vasemmistoliiton porukkani pystyi uudistumaan ja pysymään riittävän hyvissä asemissa. Uudistumisen paineet olivat vaalityön aluksi kovat vanhojen valtuutettujen joutuessa jäämään syrjään.

Akaan Vasemmistoliitto sai kasaan hyvät ainekset myös tulevaan yhdistäen Akaata. Kylmäkoskeen lupaamme kiinnittää paremmin huomiota, vaikka meistä Sepin Pirkko olikin siellä hyvin tavattavissa. Ehdokaslistamme oli pieni mutta osaava. Opimme, että meidän pitää rohkeasti pyytää väkeä mukaan. Ei kuitenkaan niin, kuin joku muu porukka tyhjensi vaalitoimitsijaelimetkin haaliessaan ehdokkaita. Me hoidimme velvollisuutemme demokratiaa kohtaan vaalilautakuntien ja keskusvaalilautakunnan jäsenien asettamisessa. Asioissa on puolensa: tämä innostuksessaan yli mennyt porukka toisaalta kutsui meitä muita esiintymään yhdessä heidän järjestämiinsä puitteisiin. Valitettavasti Millerin alueen tilaisuuteen emme pystyneet osallistumaan. Siksi lupaan Toijalan ja Viialan lisäksi paremmin huomiota myös Kylmäkoskelle.

Kommentointi on suljettu.